Grosimea penisului

Grosimea penisului

Din punct de vedere medical, trebuie sa stiti ca vaginul are intre 8 si 13 cm, deci este suficient si un penis de 7-8 cm pentru actul sexual si procreere. Din punct de vedere psihic insa, lucrurile nu stau chiar asa. Media penisului este de 15-16 cm in stare erecta, dar asta depinde foarte mult de constitutia generala a fiecarui barbat in parte.

Cei care au penisul sub aceasta medie se considera mai putin dotati si asta poate fi sursa unor adevarate frustrari. Chiar si barbatii foarte dotati pot fi frustrati de marimea “exagerata” sau peste medie a penisului lor, mai ales daca au avut experiente sexuale nereusite pentu ca partenera a resimtit dureri sau inconfort in timpul actului.

Asa ca, adevarul este undeva la mijloc, iar o vorba din popor spunea “nu conteaza inaltimea, ci conteaza istetimea; nu conteaza ca esti mic, daca te pricepi un pic” si consider ca este aplicabila si in cazul discutiei despre marimea penisului.

As face insa o precizare: unele femei considera ca nu este atat de importanta lungimea penisului, pentru ca in cazul in care au vaginul mai putin adanc, faptul ca penisul atinge capatul vaginului e mai degraba dureros decat placut, cat considera importanta grosimea penisului, fiind mai importanta stimularea peretilor vaginali.