Impotenta la diabetici

Impotenta la diabetici

Asa cum am mai precizat…

Disfunctia erectila (impotenta) tinde sa se dezvolte cu 10-15 ani mai devreme la diabetici decat la nondiabetici. Cresterea riscului de disfunctie erectila la barbatii cu diabet zaharat poate fi datorata instalarii precoce si mai severe a aterosclerozei, care ingusteaza arterele si prin aceasta reduce afluxul de sange catre penis. Cand este adus insuficient sange la penis nu este posibil sa se obtina o erectie.

Diabetul zaharat cauzeaza deasemenea disfunctie erectila prin lezarea atat a nervilor senzitivi cat si a celor vegetativi, o afectiune numita neuropatie diabetica. Fumatul de tigarete, obezitatea, lipsa controlului nivelelor sanguine de glucoza si vechimea bolii cresc riscul de disfunctia erectila (impotenta) la diabetici.

Diabetul poate avea consecinte asupra sexualitatii si poate duce la impotenta. Din fericire, problema are rezolvare.

Complicatiile diabetului la nivelul inimii, nervilor sau imunitatii sunt adesea de vina pentru consecintele asupra vietii sexuale a pacientului. De ce? Pentru ca arterele fragilizate pot dauna irigarii penisului, nervii afectati perturba reflexul erectil, iar infectiile cauzate de imunitatea scazuta (micoza preputului, de exemplu) fac raportul dureros.

De altfel, patologiile asociate frecvent cu diabetul (hipertensiunea arteriala, anomaliile lipidelor, patologii hormonale) si tratamentele acestora pot fi responsabile de unele probleme sexuale. Chiar si starea de spirit sau simplul fapt al ingrijirii unei boli cronice, cu ritualurile acesteia, poate dauna libidoului.