Potenta (despre)

Potenta (despre)

Într-un studiu care a urmărit evoluţia a aproape 1.000 de bărbaţi finlandezi, timp de cinci ani, oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care au întreţinut relaţii sexuale regulate prezintă un risc mult mai scăzut să sufere de disfuncţie erectilă (lipsa de potenta). Concluzia este că bărbaţii trebuie încurajaţi să rămână activi sexuali cât pot de mult.

Cercetatori din domeniu au efectuat studiu pe un eşantion de 989 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 55 şi 75 de ani. Per total, cei care au afirmat că au făcut sex mai puţin de o dată pe săptămână sunt de două ori mai predispuşi la potenta scazuta în următorii 5 ani decât cei care au făcut sex cel puţin odată pe săptămână. În comparaţie cu cei care au întreţinut relaţii sexuale de cel puţin trei ori pe săptămână, riscul se măreşte de patru ori.

Sunt mai mulţi factori care contribuie la apariţia de potenta scazuta şi care afectează activitatea sexuală a bărbaţilor, precum vârsta, diabetul şi bolile de inimă. Chiar şi aşa, dacă luăm în considerare toţi aceşti factori, activitatea sexuală rămâne strâns legată de riscul de potenta slaba.

Potenta scazuta se produce când sunt probleme cu circulaţia sângelui în penis. Doctori din domeniu afirmă că activitatea sexuală regulată păstrează vasele de sânge din ţesutul erectil sănătoase.