Potenta ridicata

Potenta ridicata

Se tot vorbeste despre potenta ridicata a romanilor, ca urmare a alimentatiei lipsite de “E-uri” pe care acestia ar fi avut-o inainte de ‘89. Pierdem insa din vedere doua amanunte: rata natalitatii a fost in continua scadere in ultimii 16 ani, iar disfunctiile erectile reprezinta o problema chiar si pentru barbatul roman. Ce-i drept, proportia celor cu afectiuni de acest gen e mai mica la noi comparativ cu alte tari, astfel putand discuta de o potenta ridicata la nivel national.

Astfel, invazia de “E-uri” din ultimii ani a dus la statistici care atesta ca unul din trei romani are probleme de erectie si discuta despre acest subiect, alaturi de alte teme privind sexualitatea, cu partenera si prietenii. Lipsa de potenta ridicata ar trebui sa fie un subiect usor abordabil, insa educatia ne impiedica sa facem acest lucru.

De altfel, majoritatea partenerilor abordeaza acest subiect intre ei, in timp ce un sfert dintre romani se adreseaza prietenilor, desi un procentaj ridicat, mai ales femei (21%), afirma ca nu discuta acest subiect cu nimeni. Majoritatea barbatilor din Romania isi incep viata sexuala la 15-18 ani, fata de femei, care indica intervalul de virsta de 19-25 de ani.

Diferentele intre activitatea sexuala la barbati si femei apar si in ceea ce priveste numarul de contacte realizate lunar. Romancele afirma ca au mai putine contacte sexuale decit partenerii lor. Majoritatea barbatilor se incadreaza la peste 11 raporturi sexuale lunar, in vreme ce femeile au aproximativ 5 in aceeasi perioada de timp. Se mai mentioneaza ca doar 30% din acestia a putut afirma existenta de potenta ridicata la nivelul vietii sexuale.