Tratarea impotentei la barbati

Tratarea impotentei la barbati

Penisul este in mare parte format din vase de sange “un pic” modificate. Corpul penisului este alcatuit din trei structuri: doi corpi cavernosi si un corp spongios, plus o multime de fibre nervoase si vase de sange. Corpii cavernosi sunt alimentati de doua artere peniene care in momentul excitarii vor aduce o cantitate mare de sange, dilatand si conferind rigiditate penisului. Corpul spongios are la interior uretra prin care este eliminata urina, sau sperma (in timpul ejacularii).

Pentru ca sangele sa nu plece asa de usor cum a si venit, venele, care in mod normal dreneaza sangele, sunt prinse intr-o tunica fibroasa (de jur imprejurul penisului) ce va actiona ca o chinga constrictoare pe durata erectiei. Corpul penisului se termina cu glandul penian in portiunea dilatata ce este protejata de preput (la persoanele necircumcise). Tot aici se afla si orificiul de deschidere al uretrei. Glandul penian este una dintre cele mai sensibile suprafete ale corpului, densitatea fibrelor nervoase ce inerveaza aceasta suprafata putand fi comparata cu a buzelor!

Cauzele impotentei

Chiar daca la inceput barbatii incearca sa dea vina pe oboseala, pe conjunctura stresanta, pe “uitatura soacrei vrajitoare”, cauzele organice (fizice) sunt majoritare (aproximativ 70-80 %). Blocajele de ordin psihologic nu trebuie nici ele neglijate, acestea din urma fiind cel mai greu de dovedit si de demontat!

  • Bolile aparatului cardiovascular.

Ateroscleroza este principala cauza (50-60 %) a aparitiei disfunctiei erectile la barbatii de peste 60 ani. Ea consta in depunerea unor placi ateromatoase (“lipidice”) pe interiorul vaselor din tot organismul, afectand deopotriva inima, creierul, rinichii, ochii, potenta si asa mai departe. Fumatul este principalul factor de risc pentru ateroscleroza si implicit pentru impotenta produsa de aceasta boala.

  • Cauze de ordin psihologic.

Desi sunt mult mai rare decat se credea odinioara, ele necesita mult timp pentru a fi tratate cu succes. Anxietatea fata de un posibil esec sexual, stresul, depresia, senzatia de vina, tensiunile aparute in viata sociala sau de cuplu sunt cateva dintre cauzele cele mai posibile. Daca nu sunt constientizate si tratate rapid, ele se inradacineaza transformand o disfunctie sexuala tranzitorie intr-una cronica!