Tratarea impotentei

Tratarea impotentei

Disfunctia erectila, numita popular si  impotenta, ataca in special dupa 40 de ani. 80 % din cauze sunt fizice si  numai 20 % sunt de natura psihica. Vestea buna este ca exista tratamente eficiente care pot rezolva problema!

Orice barbat experimenteaza intr-un anumit moment al vietii incapacitatea de a initia sau mentine o erectie suficienta pentru a duce la bun sfarsit “lucrul inceput”. Acest fenomen este descris in medicina drept disfunctie erectila. 

Daca fenomenul apare doar accidental (mai ales asociat cu oboseala marcata, stres, alcool consumat in cantitati apreciabile) este catalogat drept disfunctie sexuala tranzitorie si nu are un impact foarte mare asupra calitatii vietii individului, sau a relatiei de cuplu.

Cronicizarea disfunctiei sexuale are insa un impact mult mai mare asupra barbatului, asupra increderii sale in sine, asupra armoniei cuplului si chiar asupra sanatatii sale! Disfunctia erectila cronica afecteaza 5 % dintre barbatii cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 ani si 15-25 % dintre cei de 60-65 ani.

Cum se initiaza erectia?

Gandul este “capul rautatilor”. Excitatia sexuala (tactila, auditiva, vizuala sau doar mentala) declanseaza o serie de mecanisme neurovasculare care vor face ca arterele peniene sa se dilate si sa primeasca mult mai mult sange ca de obicei. Informatia este transmisa de la creier in periferie prin componenta parasimpatica a sistemului nervos vegetativ, reteaua nervoasa pe care nu o putem controla voluntar, dar care asigura din umbra buna functionare a majoritatii aparatelor si sistemelor din organism.

Cand ejacularea s-a produs, sau cand erectia inceteaza, sangele nu mai vine cu un debit asa de mare, “chinga” slabeste, vene incep sa dreneze din ce in ce mai mult si rigiditatea penisului dispare.